Yangın Kapısı - Genel Bakış

Esrar sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz binada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın emniyetliği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası üzere yangın riskinin elan mualla başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

İzmir Valisi Süleyman Elban da toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada yangında çhileışan kadro nüshası hakkında detayları paylaştı.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı başta olmak üzere kullanım amacına ve kullanan erkek skorsına gereğince tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, koca binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunduğu allıkışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Bir numara kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması beklenir yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem görmek en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara yakışır şekilde yerleştirilen yek kanatlı yangın bapsı, dünyaarı doğru açılacak şekilde kullanılır.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele hileınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabil kriterlerin de fazlasıyla önemle kovuşturulma edilmesi gerekmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bakış önünde bulundurularak standartlara oranlı biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi mevki anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya namuslu kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin sağlıklı çdüzenışması ve bapyı geçmiş kapatması gerekir.

Binalarda makul standartlarda alan alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mirlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı standartlara için üretilmek zorundadır. 

Yangın bapsı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Bu sebeple çatı zarfında herhangi bir yangın riskine karşı kurma edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, çatı ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana geçişini önler. Daha detaylı ele tuzakındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut herhangi bir ivedili gidişat takkadak insanların binayı güvenle bırakma etmesini sağlar. üste çatı içinde oluşan duman ve yangın kapısı sıcaklığın hariçya geçmesine mahzur olabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *